dijous, 30 de maig de 2013

LLOMBARDIA ITALIANA II

Bloguer i recomanacions

El nostre segon bloguer, d’Itàlia, defineix la seva cuina com a seductora, “gourmet” i vegana per a persones que, com ell, els agrada dedicar temps a la cuina.

Ex dramaturg i ex “visual merchandaiser” des de fa ben poc s’ha començat a dedicar exclusivament al seu blog i a tot el que l’envolta: assessorar restaurants, creació d’un llibre  
de receptes i organització de workshops col·laboratius.

Ens explica que la seva cuina és saludable i de decisions ètiques. Li agrada estudiar els ingredients i explorar-ne les possibilitats. Podem donar fe dque és així i que dóna tota la 
seva energia i creativitat quan es posa entre fogons.

Com que hem tingut l’honor que ens acollís a casa seva durant uns dies, aquest cop l’aproximació ha estat molt propera i sincera. Un dels aspectes que més ens ha agradat és el fet de recollir i utilitzar gran varietat de plantes silvestres i flors a la seva cuina. I evidentment durant aquests dies vam fer una escapada al camp per recollir-ne diverses i preparar un parell de receptes molt interessants i boníssimes.

Us deixem amb un petit tastet en imatges del que ha estat passar uns dies amb ell i les seves recomanacions a Milà.

Recordeu que si voleu conèixer aquestes recomanacions és tan fàcil com fer una petita aportació al verkami per poder fer realitat la guia saludable Boníssim Europa. Gràcies!
--
Our second bloguer, from Italy, defines its cuisine as vegan, seductive and gourmet for people who likes to spend time on the kitchen.
Recently he decided to focus completely on his blog and all around it: advice restaurants, creation of his first cookbook, and organize his collaborative workshops.
His cuisine is ethical and healthy, about decisions not popularity. He loves studying ingredients and explore all the possibilities. We can testify that is like that and that he gives all his energy and creativity when he starts cooking
As we have had the honor to be accommodated in his house during some days, this time the approximation has been closer and sincere, we really felt as staying at home. One of highlights about him is the fact that he collect and use a wide range of wild plants and flowers in his cuisine. And obviously during these days we went to the countryside to pick some and prepare a couple of recipes so interesting and boníssimes (delicious). We let you with some pictures as a taste of what this experience has with him has been and some of his recommendations in Milan.
Remember that if you want to know this recommendations is as easy as make a small contribution at our verkami page to make reality the Europe healthy guide Boníssim Europa. Thank you!


- Trobada a Corbetta -

- Trobada a Corbetta - 

 - El nostre bloguer italià ens rep amb aquest sopar: 
Hummus amb fonoll, verdures amb curry, 
albergínia marinada amb menta i llimona,
 arrós integral amb tahina i alfàbrega, 
pa d'arròs sense gluten,
 assortiment de formatges de soja 
amb herbes i pebre vermell - 

- Ricotta de soja -

- Passeig amb bicicleta per els voltants de Corbetta, Llombardia -

 - Aprenent sobre les plantes silvestres de la Llombardia -



 - Ensenyant-nos l'hivernacle -

 - El seu hortet -

 - Esmorzant a l'hort -

  - Collint saüc  -

- Saüc -

- Maceració del saüc amb aigua i llimona - 

 - Preparant unes galetes amb algunes de les flors recollides: camamilla i blauet - 

- Ingredients: farina de blat integral,
oli de coco, melassa d'arrós, 
sucre panela, sal i els ingredients
 especials: flors de camamilla 
i flors de blauet -


- Galetes integrals de flors de camamilla 
i blauet acompanyades amb una 
llimonada de saüc amb menta - 

- Berenant a la terrassa - 

- Dinant un saltejat d'arròs salvatge
 integral amb verdures, acompanyat
 d'un suc de taronja, poma i gingebre -

- Parlant amb el cofundador i mestre de ioga
 del centre social on el nostre bloguer
 imparteix workshops - 

- Assistim a una classe de ioga - 


- Restaurant recomanat a Milà - 

- Tallarines de blat de moro amb pesto d'espinacs i ametlles. Lliure de gluten i làctics -

- Establiment bio recomanat a Milà on prioritzen
 el producte local i de petits productors,
 agricultors i artesans - 

 - Raves blancs -

- Col i rave lila -

- Plantes aromàtiques recol·lectades a mà -

- Trattoria saludable a Milà -

- Raviolis vegetals d'espelta amb tomàquet i pesto de ruca -

dilluns, 27 de maig de 2013

LLOMBARDIA ITALIANA I

Entorn

Coneixeu l’agricultura selvàtica? I la permacultura? Són dos conceptes que actualment estan començant a despuntar a Itàlia. 

Tot i ser un país amb una gran tradició culinària i d’alimentació saludable basada en la dieta mediterrània, el nostre bloguer ens explica que des de la II Guerra Mundial els hàbits alimentaris han anat canviant i la tradició s’ha anat diluint poc a poc. Tot i que en els últims anys la cultura del menjar ecològic ha pres força i que, ara per ara, aquests productes estan estesos fins i tot a petits pobles i grans superfícies, no es conformen amb això i aposten per fer un pas més a través de l’agricultura selvàtica, un concepte que prové de la permacultura. De moment se'n pot trobar molt poca informació, però pel que ens han explicat es tracta de cultivar aliments amb la mínima intervenció humana, és a dir, que, a part de no contenir químics, siguin de varietats molt antigues i no modificades, que estiguin cultivats en camps de manera semiespontània, que provinguin exclusivament de petits productors o recol·lectors, o que fins i tot siguin recol·leccions de plantacions totalment silvestres. Aquests dies ens ha acollit el nostre bloguer a Corbretta, en un petit poble al mig del camp i relativament, a Llombardia, prop de Milà . Us deixem amb algunes de les imatges que hem vist aquests dies perquè us feu una idea de la zona. 

---

Have you heard about selvatic agriculture? What about permaculture? They are two new concepts that are beginning to appear in Italy. 

Even though Italy is a very culinary country with an important cooking tradition and a nutrition based on the Mediterranean diet, our blogger explains to us that since World War 2 the nutrition habits have changed and that their culinary traditions have been fading away progressively. Even though these past years the organic food culture has increased in Italy and now you can easily find organic products in small towns, big shopping malls, etc. the Italians needed more than just organic food and decided to take on the selvatic agriculture, a concept that comes from permaculture. It is a concept that hasn't emerged into the internet world yet, it is still difficult to find information about it, but through what they have teached us here in Italy it’s main concept is about cultivating food with the minimum human intervention. Not only in a chemical free way but also using ancient and non modified varieties of plants, grown in small fields or semi-spontaneously by themselves, coming exclusively from little producers or gatherers, or from totally wild plantations. These past days we have been staying at our Italian blogger’s house in Corbetta, a small village in the countryside near Milan in the region of Lombary. We want to share some pictures our trip and wonderful experiences in this amazing area with all of you!