dimarts, 2 de juliol del 2013

AARHUS I

Entorn

Us imagineu un país on la pròpia administració classifica els restaurants pel seu percentatge d’ús de productes ecològics, la qualitat i el servei? Us imagineu un país on els sucres i els greixos saturats estan sotmesos a impostos? Doncs aquest país existeix i es diu Dinamarca!

Dinamarca no només està molt avançat en temes socials com l’educació, la sanitat i el transport sinó que també moltíssim pel que fa a l’alimentació, l'agricultura i la restauració. És segurament el país que hem visitat on és més fàcil trobar opcions ecològiques i de qualitat. Tan pel que fa a restaurants i cafès, però també forns de pa, botigues especialitzades i economats. És més: a majoria de supermercats hi ha gran varietat d’opcions ecològiques, i en alguns fins i tot són aquests els productes que tenen un petit descompte per incentivar el seu consum.

Si voleu reconèixer fàcilment tot el que us estem explicant hi ha dos segells que heu de conèixer. Primerament el segell de producte ecològic que és un corona reial de color vermell amb amb dos semicercles al voltant. I per altra banda el segell de qualitat de restauració que és una petita cara de color verd. Aquesta està enganxada a totes les portes dels restaurants conjuntament amb un full complet de dades sobre el restaurant perquè ja des de fora el client el pugui avaluar. La cara pot anar des de enfadada fins a molt contenta passant per una d’inexpressiva i una de semi contenta. Amb aquest codi tan intuïtiu sabrem si el restaurant utilitza un 10-30%, d’un 30-60%, d’un 60-90% o més d’un 90% de producte ecològic i de proximitat. Per tant val la pena donar un petit cop d’ull abans d’entrar a qualsevol lloc. Però ja us assegurem que és impressionant la quantitat d'ells que treballen per tindre la màxima qualificació. Fa molt de goig de veure!

Us deixem pel moment amb la nostra visió d’Aarhus, la segona ciutat de Dinamarca i els seus voltants.


http://www.organicdenmark.dk/uk/home.aspx
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/%C3%98-m%C3%A6rket.aspx


































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada